به گزارش خبرنگار خبرگزاری«حوزه» از تهران، در بیانیه پایانی اولین همایش بزرگ سادات که امروز به همت مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، در سالن اجلاس سران تهران برگزار شد، بر ضرورت تشکیل «بانک اطلاعات سادات سراسر جهان، طراحی و اعطای «جایزه جهانی سادات»، ارتباط حضوری و مجازی بین گروهها و اقشار مختلف سادات و تاسیس نهادهای اجتماعی و مردمی در کشورهای مختلف، زمینه ساز نقش آفرینی و انسجام بیشتر سلاله رسول اکرم(ص) تاکید شد.
متن بیانیه که توسط دكتر سيد محمد حسينى قرائت شد، به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
حمد و سپاس به درگاه ایزد منان که توفیق برپایی «همایش بزرگ سادات» اهل سنت و شیعه را به ما عنایت کرد تا جلوه ای از «مودة فی القربی» را که معادل «اجر رسالت» است به تماشا بنشینیم و گامی در جهت انجام وظیفه قرآنی «ذلک و من یعظم شعائرالله فانها من تقوی القلوب» برداریم و این گردهمایی را مجالی برای معرفت و شناخت بیشتر ذریه رسول خدا به عنوان برترین ذریه انبیاء و بهرهگیری از ظرفیت، محبوبیت و پایگاه اجتماعی اولاد نبی مکرم اسلام برای صیانت از مکتب نورانی اسلام و تحکیم وحدت در میان مسلمانان قرار دهیم.اینک در پایان این محفل نورانی به مواردی چند از وجوه مشترک نظرات حاضران اشاره میکنیم.
1 - تداوم چنین نشستهایی در سطح ملی و نیز شهرستانی و استانی عامل پیوند و ارتباط بین سادات به منظور نقش آفرینی آنان در نشر معارف نبوی، فعالیتهای فرهنگی و تحکیم مناسبات اجتماعی خواهد بود.
۲ - تشکیل «بانک اطلاعات سادات» در سراسر جهان و انجام تحقیقات در این خصوص را یک ضرورت اجتناب ناپذیر میدانیم، زیرا که شرط هر اقدام مفید مبتنی بر معلومات صحیح است.
۳- پژوهش در خصوص نقش تاریخی فرزندان پیامبر(ص) عزم و همتی والا می طلبد و بیشترین انتظار از حوزههای علمیه و دانشگاه هاست که تعداد معتنابهی از پژوهشها، پایاننامهها و رسالهها به این موضوع اختصاص یابد.
۴- از هنرمندان متعهد جهان اسلام متوقعیم که در قالبهای جذاب هنری از جمله مستند، فیلم، سریال، پویانمایی، تئاتر و هنرهای تجسمی، رویدادهای تاریخی و رخدادهای برجسته زندگی مشاهیر و مفاخر ارزنده نسل پیامبر(ص) را دستمایه آثار ماندگار خود قرار دهند.
۵- ارتباط حضوری و مجازی بین گروهها و اقشار مختلف سادات از جمله نخبگان، عالمان، متخصصان، زنان، جوانان و هنرمندان کشورهای مختلف جهان را فرصتی مغتنم برای استفاده از این ظرفیت بی بدیل در پیشرفت و تعالی جوامع اسلامی میدانیم.
۶- آشنایی با وضعیت، نقاط قوت و موفقیتهای اولاد پیامبر در کشورهای مختلف و تبادل تجربه بین آنان در مقولاتی چون «نقابة السادات» را در نیل به اهداف والا، مفید و موثر قلمداد میکنیم.
۷- تاسیس و فعال شدن «مرکز نسب شناسی» در مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی را اقدامی ارزنده در راستای نیل به شجرهنامه سادات در نقاط مختلف جهان میدانیم.
۸- دلیل اصلی تکریم سادات در میان مذاهب و فرق اسلامی را انتساب آنان به پیامبر و خاندان طاهرینش میدانیم و بر این باوریم که نوادگان پیامبر(ص) همواره باید با ایمان، علم، عمل صالح و کمالات اخلاقی قدردان این نعمت و حافظ حرمت سیادت و الگوی مسلمانان عالم باشند.
۹- طراحی و اعطای «جایزه جهانی سادات» را به برگزیدگانی که در حوزههای مختلف، طلایهدار اقدامات بزرگ و تحول آفرین هستند، مشوقی برای سبقت در نیکیها و خدمات ارزنده به بشریت میدانیم.
۱۰- برپایی همایش سادات و تاسیس نهادهای اجتماعی و مردمی در کشورهای مختلف زمینه ساز نقش آفرینی و انسجام بیشتر سلاله رسول اکرم در وحدت مسلمانان است که با حمایت عالمان و اندیشمندان، این مهم از کیفیت و اثربخشی بیشتری برخوردار خواهد شد.
۱۱- از جمله برکات آشنایی و پیوند سادات را کمک به ارتقای سطح دانش و آگاهی و کاهش مشکلات اجتماعی و اقتصادی ذریه رسول گرامی اسلام در اقصی نقاط جهان میدانیم.
۱۲- برنامه ریزی و اقدام به ثبت مواریث گرانبهای اهل بیت(ع) و نسل پاکشان با استفاده از ظرفیت یونسکو و آیسیسکو و دیگر موسسات و مراکز بین المللی و منطقه ای در هموار شدن مسیر تاثیرگذاری سادات را در کشورهای مختلف جهان موثر و ضروری میدانیم.
و من الله التوفیق و علیه التکلان.
۱۷/۱۲/۹۶
انتهای پیام